Gee You Are You – Krishna Prem

 

41yV3wD7+-L._SX312_BO1,204,203,200_Door: Luus

Gee You Are You is een boek over zijn leven van ‘hier naar hier’, zoals Krishna Prem het zelf zegt. Hij volgt sinds 1974 goeroe Osho (stichter en inspirator van een spirituele beweging) en schrijft over wat hij van en met Osho geleerd heeft.

Krishna Prem is sinds ’74 ouder geworden, maar voelt zich door de magie van meditatie half zo jong. Door de jaren heen heeft hij ‘de lagen van zijn ui’ verwijderd en zijn innerlijk leven van ‘maditation’ naar meditation veranderd. Hij verteld over de dingen die hij gedaan heeft in zijn zoektocht naar zichzelf; naar India reizen en een farm kopen en er een meditatie/nudisten retraite van maken.

De kern van het verhaal
In het boek laat hij je constant zien dat je gedachten hebt, maar jij die gedachten niet bént. Daarbij ben je een kind van het Universum dat de leiding heeft over zijn eigen bestaan. Je leert dat je gedachten en mind je baas niet zijn, dat ben jij. Lachen en vrolijk zijn is het beste medicijn van mind naar meditatie.

If you really want to know who you really are, be a joke unto yourself. Do not take yourself so seriously.

Wat vond ik van het boek?
luKrishna Prem verteld over de dingen die hij heeft meegemaakt en deelt de wijsheden die hij hieruit opgedaan heeft met je. Voor mij was het vergelijkbaar met een gesprek dat je met iemand hebt in een café, luchtig en vrolijk. Toch zit er in zijn tekst wel degelijk diepgang. Door het lezen van zijn ervaringen kom je erachter hoe hij zichzelf gevonden heeft, hoe zijn weg naar verlichting verlopen is en wat meditatie voor je kan doen. Dingen waar je zelf ook iets aan kunt hebben en kunt toepassen in je eigen leven. Er kwamen veel quotes en wijsheden van Osho voorbij. Als je van Osho houdt en het fijn vindt om voor de verandering eens een lichtvoetig boek te lezen over dit onderwerp, dan is dit zeker een aanrader.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *