De geheimen van meditatie – davidji

9200000051780814Door: Luus

Het tweede boek van davidji is door uitgever Altamira in een nieuwe jasje gestoken en recent opnieuw uitgebracht. Een boek vol verschillende meditaties, maar ook davidji’s persoonlijke zoektocht. Hij noemt meditatie contact maken met de diepte van grenzeloos bewustzijn. Je leest en beoefent een hele reeks aan meditaties: ademhalingsmeditatie, visuele meditatie, primordial sound meditatie, chakra meditatie, chanting en mindfulness meditatie, alle vormen komen aan bod. Dit geeft je de gelegenheid om zelf te ervaren welke meditatie bij je past, of welke je juist wat minder ligt. Ook leer je over de achtergrond van de verschillende meditatievormen, waar deze vandaan komen en waarom ze zo bedacht zijn. Achterin het boek vind je een hoofdstuk met alle feiten en fabels rondom meditatie, en antwoorden op vragen als hoe mediteer ik goed? of wat moet ik zien, horen of voelen tijdens een meditatie?

Als je doorgaat met mediteren, wordt je basis ruimer. En als jouw uitgangspunt sowieso al op een hoger niveau ligt, trilt alles wat vanaf dat punt stroomt op een hogere frequentie. Je ziet de wereld anders, je beweegt je zwieriger en gemakkelijker door het leven.

Wat vond ik van het boek?
luDe geheimen van meditatie is een 236 pagina’s tellend boek vol met verschillende soorten meditaties. Een ideaal boek voor de beginner, maar ook zeker voor de gevorderde meditatie beoefenaar. Dit boek is super om kennis te maken en je te verdiepen  in de vele soorten meditatie. Wat mij betreft een must! Ik heb er zelf veel van geleerd en ben door het boek aan het experimenteren geslagen om ‘mijn’ vorm van meditatie te vinden, de vorm die het beste bij mij past. Ook een handig boek als je graag vaker wil mediteren, wat je misschien nog niet met regelmaat lukt. Dat was bij mij dus het geval, want ja, het drukke leven krijgt vaak weer voorrang. Met het boek is het me gelukt om meer regelmaat aan te brengen in mijn meditaties. Het is bewezen, bij regelmatig mediteren wordt je hoofd rustiger en je humeur stabieler. Je ervaart meer innerlijke rust en kunt meer aan. Zo heb ik het in ieder geval ervaren nu ik vier keer per week mediteer. Dat was me waarschijnlijk lang niet zo goed gelukt zonder de motivatie van dit boek! 

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €19,95 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *