De Sparkle – Sietse Bakker

9200000045871695Door: Luus

Hoe wordt je de beste versie van jezelf? Dat vroeg Sietse Bakker zich af. Hij onderzocht deze vraag en schreef er het boek De Sparkle over. Hij is gefascineerd door het butterfly effect, waarin iedere kleine of grote verandering een andere uitkomst kan geven. Thema’s als je brein, je gezondheid, relaties, succes en de wereld komen aan bod. In ieder hoofdstuk geeft Sietse zijn kijk op het onderwerp en schrijft hij over zijn ervaringen, maar ook resultaten uit onderzoeken staan erin. Aan het eind van ieder hoofdstuk sluit hij af met vragen die je in het boek kunt invullen. Naast een leesboek is het dus ook een werkboek. Het boek leert je om te zien waar je jezelf kunt verbeteren, en om daarop te reageren door veranderingen te maken, mini aanpassingen te doen in je leven, om zo tot een betere versie van jezelf te komen. Want ook elke kleine verandering levert je weer een hele andere toekomst.

De Sparkle is geschreven vanuit de overtuiging dat details altijd het verschil maken en heeft als doel om je te laten ontdekken welke details dat voor jou zijn. Want als je dat weet, heb je meer grip op je leven, kun je de beste versie van jezelf worden en een betekenisvolle bijdrage leveren aan de wereld om je heen. Alles wat hierna gebeurt, gebeurt niet door De Sparkle, maar door wat jij ermee doet.

Wat vond ik van het boek?
luAllereerst moet ik vermelden dat dit een heerlijk overzichtelijk boek was om te lezen. De vragen aan het eind van elk hoofdstuk zorgen ervoor dat je nadenkt over wat je net gelezen hebt. Het dwingt je om te onderzoeken hoe het eigenlijk in jou leven zit, hoe jij omgaat met bepaalde dingen. Hier krijg je hopelijk meer inzicht van en motivatie om dingen te veranderen, mocht het nodig zijn. Wat ik erg fijn vond, is dat Sietse meerdere malen benadrukt dat je nergens toe verplicht bent. Hij geeft aan dat iedereen vooral moet doen waar hij/zij zich prettig bij voelt, en dat hij alleen aanreikt wat je kunt veranderen, maar je zelf moet weten of je dit wil. Ik vond dat persoonlijk erg fijn, in tegenstelling tot andere zelfhulpboeken die soms toch wat predikend over kunnen komen. In dit boek heb je dat helemaal niet, wat een prettig gevoel geeft bij het lezen.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €19,95 of het ebook voor €13,99 bij bol.com

2 thoughts on “De Sparkle – Sietse Bakker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *