Henning Mankell – Midzomermoord

9789044505184_cvrDoor: Willemijn

Kurt Wallander moet op zoek naar drie jonge mensen die na midzomernacht spoorloos verdwenen zijn. Er komt weliswaar een levensteken uit Hamburg, maar daar is iets mee. Als hij de kwestie wil bespreken blijkt collega Svedberg onvindbaar. Ongerust gaat Wallander midden in de nacht naar diens flat, waar hij hem vermoord aantreft. Er is een verband met de drie verdwenen jongeren. Svedberg heeft op eigen houtje al gesprekken gevoerd met de ouders. En hij was in het bezit van een foto van de jongeren, verkleed voor midzomernacht. Wat is hier aan de hand?

 

‘Hij wist dat degenen op wie hij wachtte niet voor acht uur zouden komen. Precies zoals ze hadden afgesproken. Wel bestond het risico, ook al was het maar klein, dat er misschien iemand anders kwam lopen over een van de paden die door het natuur gebied slingerden.’

Wat vind ik van het boek?
Midzomermoord is met recht een ‘dikke pil’ te noemen. Met meer dan 600 bladzijden is het echt een boek voor op vakantie. De spanning in het verhaal is meteen aanwezig wat er voor zorgt dat je het boek lastig weg kunt leggen. Mankell schrijft met korte, snelle zinnen waardoor het boek niet aan je aandacht verliest en je zo het verhaal ingezogen wordt. Het boek is een van de elf uit de Kurt Wallander serie (welke je niet perse in de juiste volgorde hoeft te lezen overigens). Net als in de andere boeken zorgt de drie-eenheid van spanning, herkenbaarheid en bijzondere personages voor een echte pageturner.

Nieuwsgierig geworden? Koop het boek voor €9,90 of het e-book voor €7,90 op bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *