Het Beste van Adam Sharp – Graeme Simsion

Door: Malu

Na twintig jaar krijgt de veertiger Adam Sharp uit het niets een e-mail van Angelina Brown, zijn Eerste Echte Liefde. Hij leerde haar kennen toen hij voor zijn werk een halfjaar in Australië zat. In die tijd komt op een avond Angelina het café binnen waar hij achter de piano zit. Wanneer ze zich bij hem voegt en ze samen nummers spelen worden ze verliefd op elkaar. Er is echter een probleem: Angelina ligt in scheiding en kan zich daardoor niet binden aan Adam. Adam blijft bovendien maar voor een korte tijd in Australië. Ze beginnen dus een affaire en hebben een fantastische tijd. Wanneer Adam terugkeert naar Engeland rust er maar een vraag: blijft Angelina op hem wachten? Helaas scheiden zich hun wegen, maar dat blijft Adam voor altijd niet lekker zitten, ondanks dat hij ondertussen met een ander trouwt. Bij het krijgen van de e-mail krijgt lijkt het of Adam een tweede kans krijgt. Grijpt hij deze met beide handen aan? Of weet hij zijn huwelijk met Claire nog te redden?

‘Dat nummer van Patti Smith,’ zei ze, terwijl ik me ondertussen afvroeg of ik iets over de mascara moest zeggen. ‘En Bruce Springteen’.

 

Wat vond ik van het boek?
Toen ik wist dat de Australische auteur Greame Simsion – bekend van Het Rosie Project en Het Rosie Effect – met een nieuw boek kwam wist ik niet hoe snel ik hem in mijn bezit moest hebben.

Graeme Simsion staat bekend om zijn scherpe schrijfstijl, vol met humor en plotwendingen die je niet aan ziet komen. Dit boek is een prachtig vervolg op zijn Rosie-reeks, ook al gaat dit boek over andere personen. Zijn schrijfstijl is zeker te herkennen, waardoor je door het boek heen vliegt als het leest.  Je kunt dit wel voorspelbaar vinden, omdat de opbouw en het verhaallijn weinig verschilt van zijn eerdere romans. Daardoor zit deze roman op het randje van té voorspelbaar. Spanning en humor zijn de trefwoorden. Met dit gegeven las ik het boek in drie dagen uit. Deels doordat ik een zodanig grote muziekliefhebber ben en daarmee mijn kennis wordt gevoed door muziekfeitjes over de liedjes die aan bod komen in dit boek. Leuk feitje; achter in het boek staat een afspeellijst met alle songs en een link naar een Spotify playlist. Daarbij moest ik weten voor welke vrouw Adam zal kiezen. Kiest hij voor zijn jeugdliefde of gaat hij zijn huwelijk redden waar de chemie van af is?

Enthousiast geworden? Koop het de paperback of het ebook bij bol.com.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *