Het bloed kruipt – Stuart Neville

Het bloed kruiptDoor: Malu

Op zijn twaalfde heeft Ciaran Devine bekend zijn stiefvader vermoord te hebben. Het hele land was destijds in schok. Reclasseringsambtenaar Paula Cunningham krijgt nu de opdracht Ciaran te begeleiden bij zijn terugkeer in de maatschappij. Ze vermoedt dat er meer achter de moordzaak zit dan de politie destijds heeft ontdekt. Langzaam begint Cunningham het web van leugens rond te broers te ontrafelen, en dit gaat niet zonder gevolgen.

‘Zo is het gegaan. Waag het niet tegen mij te liegen. Niet nu. Niet na zo’n lange tijd. Zeg nou maar dat Thomas het heeft gedaan’.

Wat vond ik van het boek?
Toen ik het bericht kreeg om mee te doen aan de blog-tour van dit boek was ik meteen razend enthousiast. Wat een mooi initiatief om met 9 andere bloggers een boek te recenseren! De samenvatting achter op het boek sprak mij als thriller fan meteen aan. Mijn eerste gedachte was: “Iiiiiiie wat een eng boek, heerlijk!‘. Toch is het boek anders dan verwacht. Al in het eerste hoofdstuk wist ik dat ik een boek in handen had waar ik me doorheen zou moeten slaan. Er werden veel details beschreven; details in personages en hun namen, hun handelingen, hun gedrag, hun gelaatsuitdrukkingen, hun bewegingen en hoe ze iets brengen. Deze opsommingen zorgden ervoor dat ik zinnen opnieuw moest lezen om de rode draad in het verhaal te blijven volgen. Voor mensen die van diepgaande details houden in een spannend verhaal en daar niet genoeg van kunnen krijgen, is dit wel echt dé perfecte thriller.

Deze recensie werd mede mogelijk gemaakt door A.W. Bruna Uitgevers. In mijn recensie zit een letter verstopt – zoals in alle blogs van de blogtour van dit boek – op eigenzinnige wijze verwerkt in de tekst. De letters vormen samen een geheime code. De eerste 3 lezers die de code weten te ontdekken en deze mailen naar lise.notenboom@awbruna.nl  winnen  een exemplaar van Het bloed kruipt! 

One thought on “Het bloed kruipt – Stuart Neville

Comments are closed.