Het neurotisch handboek – Jeffrey Wijnberg

1Door: Luus

In het neurotisch handboek leer je precies hoe je de beste neuroot kunt worden. De neuroot die in ons allemaal verscholen zit. Het boek is geschreven door psycholoog Jeffrey Wijnberg om tegengas te geven aan de hedendaagse maatschappelijke stroming die eist dat mensen gelukkig, positief en geestelijk bevrijd het leven door moeten gaan. Je krijgt in een aantal hoofdstukken de beste tips om je slecht te voelen. Bijvoorbeeld door te piekeren, onvrede te kweken, te problematiseren en op te gaan in dilemma’s.

 

Een goede manier om je slecht te voelen is door te piekeren. Dat kan heel gemakkelijk omdat piekeren altijd samengaat met een sluimerend en knagend gevoel van angst. En wie flink doorpiekert, kan met succes het aanwezige gevoel van angst versterken.

Wat vond ik van het boek?
luWat een heerlijk boek! Om sommige passages heb ik me rot gelachen. Ik herkende er stukjes van bekenden in, maar soms ook wat van mijzelf. Iedereen is een klein beetje een neuroot af en toe! Het boek laat je zien hoe vervelend, frustrerend maar ook grappig een neuroot kan zijn. Het is verfrissend om deze tegenstelling op de ‘we moeten allemaal gelukkig zijn beweging’ te lezen! Laten we de neuroot in onszelf omarmen en vooral niet doen wat er in dit boek staat, tenzij we anderen willen irriteren en frustreren 😉

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €17,95 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *