Het Rosie project – Graeme Simsion

scale.rb_Door: Luus

Don Tillman is professor in de Genetica. Hij is een man die al zijn vrienden op één hand kan tellen. Het zijn er niet veel, maar ze zijn wel waardevol. Don is overtuigd dat hij niet gemaakt is voor romantiek – gebaseerd op een leven vol moeilijke sociale interacties. Wanneer een kennis hem verteld dat hij voor een vrouw ooit een geweldige man zal zijn, is hij in eerste instantie geschokt. Hij is immers nooit verder gekomen dan een eerste date. Toch moet hij toegeven aan de statistische kans dat er voor iedereen iemand is. Daarom begint hij aan ‘The Wife Project’. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Ze moet punctueel zijn en een logisch denkend mens, en zeker geen barvrouw, roker of drinker.

Dan ontmoet hij Rosie. Ze is op zoek naar haar biologische vader en komt terecht bij Don die haar kan helpen als DNA expert. Er bloeit een relatie op die wetenschappelijk ingestelde Don dwingt om zich open te stellen voor de spontane wervelwind, Rosie. Hij komt erachter dat liefde op papier – zijn vragenlijst – er heel anders uit kan zien in het echt.

But why, why, why can’t people just say what they mean?

Wat vond ik van het boek?
lu
Wat een leuk verhaal is dit! Het boek leest lekker weg en ik had moeite om het weg te leggen. De moeilijkheden die Don in zijn dagelijks leven tegenkomt zijn leuk opgeschreven en hebben me meerdere keren een glimlach bezorgd. Heb je zin in een licht, luchtig en leuk verhaal? Dan zeker Het Rosie Project lezen!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €10,00 of het ebook voor €5,99 op bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *