Ik ben een planteneter – Boele Ytsma

media_171_169423_w900Door: Luus

Boele Ytsma schrijft in Ik ben een planteneter over zijn levensstijl als planteneter. Hij noemt zichzelf een planteneter omdat hij zich net géén veganist wil noemen: een veganist legt de nadruk op wat hij niet eet (vlees, vis, zuivel, eieren en honing), en een planteneter op wat hij wel eet (groenten, fruit, peulvruchten, volle granen, noten, zaden en paddenstoelen).

Boele hanteert drie basisregels die je kunt gebruiken om ook een planteneter te worden:
#1 Eet meer plantaardige producten
#2 Eet geen (of minder) dierlijke producten
#3 Eet je voedsel zoals de natuur het ons geeft: onbewerkt of minimaal bewerkt

De één verandert in een aantal weken, de ander doet er jaren over. Maar dat maakt niet uit, zolang jij je er maar prettig bij voelt.

Er wordt uitgebreid uitgelegd waarom een planteneter nou zoveel gezonder zou zijn dan een omnivoor. Ook worden er genoeg vervangende producten aangereikt om de dierlijke producten mee te vervangen. Je kunt meteen aan de slag! De keuze om hier in mee te gaan is nog altijd aan de lezer zelf. Er wordt je niets opgedrongen, wat het een fijn boek maakt om te lezen.

Wat vond ik van het boek?
luVoor mij was het lezen van het boek weer een steuntje in de rug bij het worden van een volledig planteneter. Mijn voeding bestaat nu voor een groot deel uit planten, zeg 80%. De andere 20% dierlijke producten (kaas en eieren, mijn guilty pleasures) wil ik graag nog schrappen. In het boek staan goede ideeën om hiermee aan de slag te gaan.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €15,00 of het ebook voor €7,50 op bol.com

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *