Rogue Lawyer – John Grisham

9176LQA7iiL_1024x1024Door: Laura

Sebastian Rudd is een strafrechtadvocaat die dagelijks flirt met de onderwereld en altijd achter zijn schouder moet kijken. Hij neemt het op voor zware jongens en gedupeerden van politionele missers om hun onschuld te bewijzen. Als jurist is hij daarom misschien nog beruchter dan zijn notoire klantenkring.  Sebastians’ rechterhand, Partner, is ook geen lieverdje en heeft Sebastian leren kennen tijdens een rechtszaak die hij voor hem had gewonnen. Sindsdien is Partner de privéchauffeur en persoonlijke lijfwacht van Sebastian.

Door zijn actieve betrokkenheid bij kooigevechten verslechtert Sebastians’ band met zijn ex-vrouw en hun kind, maar worden zijn criminele connecties juist versterkt. Tijdens veelbesproken rechtszaken gooit hij hij het vaak op een akkoordje met de bad guys of laat hen het vuile werk opknappen. Deze wederdiensten kunnen hem duur komen te staan.

The law is my life, always consuming and occasionally fulfilling. I wouldn’t call it a “jealous mistress” as some forgotten person once so famously did. It’s more like an overbearing wife who controls the checkbook. There’s no way out.

Wat vond ik van het boek?
laura_bwDit boek is een bittere pil als je de roman door een feministische bril wil lezen. Het hoofdpersonage geeft als ik-verteller onverbloemd zijn mening over iedere vrouw die hij tegenkomt. Wanneer hij zich vaak wel positief uitlaat over een vrouw is dit vaak voor zijn eigen gewin. Doordat Sebastian Rudd een kei is in het vertragen van rechtszaken kunnen sommige juridische procedures als langdradig overkomen op de lezer. Voor iemand die weinig weet van de rechtspraktijk was het wel interessant om eenmalig een boek te lezen waarin uitgebreid wordt ingegaan op rechtszaken. Maar één keer en nooit meer.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €21,99 of het ebook voor €14,99 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *