Steek je familie in de kleren – David Sedaris

1001004011538244Door: Luus

In Steek je familie in de kleren schrijft David 22 korte verhalen over zijn bijzondere familie. Verhalen over zijn eerste baan als drankjesverkoper, de bruiloft van zijn broer, zijn bloeddruk laten testen. De onderwerpen lijken in eerste instantie niet erg bijzonder, maar dat maakt zijn schrijfstijl helemaal goed. Zusje Lisa waarschuwt hem. ‘Als jij dit verhaal óóit verder vertelt of opschrijft, kijk ik je nooit meer aan.’ Wat haar broer natuurlijk niet weerhoudt om dit toch te doen. Een boek vol ironische zinnen die je leest alsof je naar een stand-up comedy kijkt.

 

‘Mijn zus is het type dat de vooral op bangmakerij gerichte quasi nieuwsprogramma’s op de plaatselijke televisie met een religieuze toewijding volgt, en dan onthoudt ze ook nog eens alleen het allerergste. Ze onthoudt dat appelmoes dodelijk kan zijn maar vergeet dat als je eraan dood wilt gaan, je het wel eerst rechtstreeks in je aderen moet spuiten.’

Wat vond ik van het boek?
lu
Om eerlijk te zijn kocht ik dit boek ergens in de sale voor nog geen 4 euro en verwachtte ik om die reden niet heel veel ervan. Een boek van David Sedaris had ik nog nooit gelezen, dus ik was nog niet bekend met zijn stijl. Ik vond het erg grappig! Een schrijfstijl die ik niet eerder ben tegengekomen. Erg ironisch en grappig opgeschreven, wat het een boek maakt dat je graag leest en daarom ook snel uit hebt. Erg leuk om tussendoor te lezen.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €12,45 of het ebook voor €6,49 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *