Furiously Happy – Jenny Lawson

furiously-happyDoor: Luus

Jenny steekt de draak met zichzelf en schrijft op humoristische wijze over haar geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Ze verbergt de feiten niet en is openlijk over hoe ze omgaat met reumatoïde artritis, depressies, paniekaanvallen, angst, en de dagen dat ze haar haren uittrekt of zichzelf snijd.

Het boek staat vol hilarische discussies over opgezette giraffen en wasberen, gynaecologische onderzoeken die haar laten flauwvallen omdat ze de witte doktersjassen niet verdraagt, en de zoektocht naar een oplossing voor haar slaapproblemen door in een slaap kliniek te overnachten. Allemaal verhalen die het draaglijker voor haar maken om de momenten van overweldiging te trotseren.

If you put a bunch of chameleons on top of a bunch of chameleons on top of a bowl of Skittles what would happen? Is that science? Because if so, I finally get why people want to do science.

Wat vond ik van het boek?
lu
In mijn ogen is dit een zeldzaam boek. Het is zo lachwekkend en hilarisch, dat zul je niet vaak zo tegenkomen. Ik heb meerdere malen moeten lachen, hardop, en in het openbaar ook nog. De onderwerpen over haar lichamelijke en geestelijke ‘gebreken’ zijn zeker niet licht te noemen, maar de prettig gestoorde manier van schrijven geeft alles lucht. Jenny heeft absoluut de meest aparte en geweldige gedachtegang die ik ooit meegemaakt heb. Als het aan mij ligt moet je dit boek lezen 😉 En al helemaal een aanrader voor chronisch zieken!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €16,49 of het ebook voor €8,15 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *