Loslaten – Jan Wolter Bijleveld & Ingeborg Deana

1001004009993090Door: Luus

Loslaten gaat over, je raad het al; loslaten van de dingen waarvan we denken dat we ze moeten. We willen veel, we moeten veel, we willen dingen graag goed doen en ambitieus zijn en vooral niets missen. Het lijkt wel alsof er steeds meer in minder tijd gedaan moet worden. Daar is op zich niets mis mee, maar maakt ons leven wel erg druk. Het verlangen naar geluk, rust en balans groeit maar blijft zo waarschijnlijk onvervuld.

In het boek dat geschreven is in een columnstijl wordt er ingegaan op de dingen die we denken te moeten. Er komen 35 grote en kleine vragen aan bod die we allemaal tegen (kunnen) komen in het dagelijks leven. Er komt een antwoord op de vragen; Moet ik dat allemaal echt? Van wie moet ik dat dan? Welke keuze heb ik hierin? Je leert in het boek om de tijd te nemen, dingen met aandacht te doen of te laten gaan.

Zorgen zijn er vooral wanneer ik ze maak.

Wat vond ik van het boek?
lu
Het boek is geschreven in columnstijl, wat het fijn maakt om te lezen. De tips en ervaringen van de schrijvers blijven zo luchtig, wat een verademing is ten opzichte van sommige andere zelfhulp boeken. Een mooi stukje uit het boek vond ik: “Alleen wie fouten durft te maken, groeit. Op safe spelen betekent stilstand en uiteindelijk achteruitgang. Op weg naar verbetering moet je gewoon een paar keur goed miskleunen”. Ik vond het fijn om alle vragen voorbij te zien komen. Vaak weet je zelf ook wel dat dingen niet écht moeten, maar voel je je op een of andere manier toch verplicht. Het boek laat zien dat je voor jezelf mag kiezen, op sociaal maar ook op zakelijk vlak. Leuk boek!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €17,95 of het ebook voor €9,99 op bol.com

One thought on “Loslaten – Jan Wolter Bijleveld & Ingeborg Deana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *