Big magic – Elizabeth Gilbert

Big-Magic-Creative-Living-Beyond-FearDoor: Luus

Het tweede boek van Elizabeth Gilbert gaat over je leven zo creatief mogelijk in te vullen. Daar bedoelt ze niet alleen letterlijk creatief zijn – als in schilderen of beeldhouwen – mee, maar creatief zijn in alles wat je dagelijks tegenkomt. Ze schrijft dat de dingen die je komen aanwaaien allemaal kansen zijn waar je iets mee kunt doen. Wanneer je deze kansen niet ziet en grijpt, waaien ze weer over naar een ander. Als je er niets mee doet kan het gebeuren dat een ander er met je idee vandoor gaat, want ideeën komen tot uiting bij degene die ze ziet en oppakt.

Ook verteld ze over het belang van hard werken, niet weg te lopen van wat we het meest vrezen en de gewoontes die nodig zijn om ons leven zo creatief mogelijk in te richten. Ze moedigt aan om onze ‘innerlijke juweeltjes’ te vinden die in ons ieder verstopt zijn.

De kern van het verhaal
Of het nou gaat om het schrijven van een boek of het maken van kunst.. zoek naar nieuwe manieren om uitdagingen in je werk aan te gaan en die langgekoesterde dromen waar te maken, met mindfulness en passie. 

The universe buries strange jewels deep within us all, and then stands back to see if we can find them.

Wat vond ik van het boek?
lu
Hoewel het een leuk boek was om te lezen, en me ook een aantal dingen bij zullen blijven die ik wellicht kan toepassen in mijn leven.. Het was niet helemaal wat ik verwacht had. Ik ben een stuk minder enthousiast dan de rest van de wereld over dit boek. Elizabeth vertelt over ‘het aanwaaien van ideeën die weer verder waaien wanneer jij ze niet oppakt’, waar ik persoonlijk niet in geloof. Wat mij veel aannemelijker in de oren klinkt is vanuit stilte creëren, en niet wachten tot iets komt aanwaaien. Dit is echter mijn persoonlijke mening! Het boek raad ik wel aan om te lezen, er staan zeker dingen in die goed zijn om te onthouden. En de kern van het verhaal is iets waar je wat mee kunt.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €18,90 of het ebook voor €14,99 op Bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *