De stilte spreekt – Eckhart Tolle

9200000010154895Door: Luus

In De Stilte Spreekt schrijft Eckhart Tolle in korte fragmenten over wat stilte is en voor ons kan doen. Eckhart schrijft: ‘Als je je innerlijke stilte verliest, dan verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte.’ Je leert wat innerlijke stilte nu echt is, en hoe je je bewust wordt hiervan.

Hij schrijft naast het vinden van je innerlijke stilte ook over het denken, het hebzuchtige zelf, het nu, vinden wie je werkelijk bent, aanvaarding en overgave, de natuur, relaties, de dood en de eeuwigheid en lijden. In deze korte stukjes zul je eyeopeners vinden, maar ook dingen die je vast al wist.

Er is een dimensie in jezelf die dieper en oneindig groter is dan het denken.

De kern van het verhaal
Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte. Als we stil kunnen zijn, kunnen we de stem van de stilte horen en ons door de stilte laten aanraken.

Wat vond ik van het boek?
lu
Net als zijn vorige boeken De kracht van het nu en Een nieuwe aarde, is dit weer een boek vol wijsheden die je aan het denken zet en waar je iets mee kunt. De korte fragmenten maken dat het boek snel uit is en ook makkelijk leest. Je hoeft niet lang na te denken zoals bij zijn vorige boeken, maar geeft je wel richting en handvatten. Het is een boek wat je er vaker nog even bij kunt pakken, want de inhoud blijft boeiend en is tijdloos. Wil je mindful in het leven staan of ben je al fan van Eckhart, dan is dit een mooie aanvulling.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €12,99 of het ebook voor €9,99 op bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *