De vrouw die een jaar in bed ging liggen – Sue Townsend

de vrouw die een jaar in bed bleef liggen

Door: Malu

Eva is een volmaakte huisvrouw uit Engeland. Ze heeft een neurotische tweeling, een jongen genaamd Brain Junior en een dochter Briene, en is getrouwd met een overspelige man. Wanneer haar kinderen het huis verlaten om te gaan studeren besluit ze dat ze alles stop wil zetten. Ze pakt een pan tomatensoep en gooit deze over haar volmaakte stoel als statement dat ze niets meer gaat doen en klimt vervolgens in bed om er een jaar in te blijven liggen. Terwijl ze in bed ligt krijgt ze hulp van verschillende aparte mensen. Terwijl Eva gekluisterd is aan haar bed moet ze dealen met een stoet excentriekelingen die door haar slaapkamer paradeert, onder wie haar overspelige echtgenoot, een briljante wetenschapper die niet weet hoe een wasmachine werkt en wiens laatste verjaardagscadeautje aan zijn vrouw een staatslot was, de donkere klusjesman die haar hart sneller laat kloppen en het gestoorde studiegenootje van haar tweeling. Al bij al zijn alle deze mensen verschillend en erg eigenaardig. Daardoor ontkracht Sue Townsend het moderne gezinsleven met haar roman.

De kern van het verhaal
Dit boek gaat over een gezin dat aan de buitenkant laat zien dat ze alles hebben wat hun hartje begeert, maar wanneer je het boek leest lees je dat iedereen zijn eigenaardigheden heeft en troggelt met het leven.

Wat vond ik van het boek?
Hoewel ik het verhaal erg gekopieerd vind van de film ‘American Beauty’ is het toch heel humoristisch. Met alle standaarden van een normaal gezinsleven wordt gespot. Niets is wat het lijkt! Alle karakters zijn zo uitvergroot dat het karikaturen worden. Ik moet wel zeggen dat het op den duur wel heel erg flauw begint te worden na mate je langer in het verhaal zit. Op de helft van het boek kwam ik moeilijk door het verhaal heen en vond ik iedereen heel erg irritant worden. Het ging mij tegenstaan en moest moeite doen om het verhaal helemaal uit te lezen. Mocht je toch heel erg van  typering en Britse humor houden dan kan dit boek wel iets voor jou zijn.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €24,51 of het ebook voor €9,99 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *