Een jaar offline – Bram van Montfoort

imageDoor: Willemijn

In een wereld waar je telefoon elk moment een bliepje geeft, je in een app opzoekt hoe laat je trein vertrekt, je je vrienden voornamelijk spreekt via Facebook en je het laatste nieuws alleen kunt volgen zodra je online gaat, besloot Bram van Montfoort een jaar lang zonder zijn mobiele telefoon en internet te leven. En niet alleen dat, ook zijn omgeving mocht niks voor hem opzoeken. In hoeverre word je dan nog uitgenodigd voor feestjes? Hoe hou je contact met je vrienden en familie? En kun je je opleiding blijven volgen en stage lopen zónder internet? Bram nam een vaste telefoonlijn, schreef wat adressen in een boekje en ging de uitdaging aan.

 

Normaal gesproken google ik een meisje of kijk ik even op haar Facebook, dit keer wist ik echt alleen wat zij mij vertelde.

Wat vond ik van het boek?
Hoewel dit boek al wat ouder is (eerste druk komt uit 2012), vond ik het interessant om te lezen hoe je leven is zónder internet. Desondanks had ik wel meer verwacht dan een verslag van Bram’s jaar offline, want dat is in feite wat het boek omschrijft. In het eerste stuk lees je over de voorbereiding op zijn jaar offline, persoonlijk vond ik dat het meest interessant. Daarna vertelde Bram letterlijk hoe hij zijn jaar offline ervoer, en dat vond ik helaas niet altijd even boeiend. Misschien lag mijn verwachting te hoog en was ik meer op zoek naar handvaten om zelf vaker offline te gaan, die hebben het boek mij namelijk niet geboden. Wel even een pluspuntje voor de mooie kaft, geïllustreerd door Floor Rieder & de lekkere schrijfstijl van Bram, waardoor het boek makkelijk wegleest.

Nieuwsgierig geworden? Koop het boek voor €13,25 op bol.com.

One thought on “Een jaar offline – Bram van Montfoort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *