Een opgeruimde geest – Daniel Levitin

54afddebefc9e1.73597405Door: Luus

Daniel Levitin is professor Psychologie, Neurowetenschap en Muziek aan een Canadese Universiteit. In zijn boek Een opgeruimde geest vertelt hij hoe we in deze tijden van informatie overload onze hersenen en onze levens op orde kunnen krijgen. Hij laat zien hoe onze hersenen omgaan met al deze informatie en wat die informatie met ons doet. Aan de hand van de laatste inzichten uit de breinwetenschap zien we waarom we steeds vaker het overzicht verliezen en hoe we de controle terug kunnen krijgen.

Het boek bestaat uit drie delen. Deel I helpt je inzicht te krijgen in informatie, beslissingen nemen en je leert hoe aandacht werkt. Deel II gaat over het organiseren van je huis en werkomgeving, je sociale leven en je tijd. In deel III komt de auteur met een belangrijke boodschap voor kinderen en enkele afrondende opmerkingen over ordenen.

De kern van het verhaal
Inzicht krijgen in het gebruik van je hersenen en je aandacht, energie en tijd slimmer kunnen gebruiken.

Aandacht is de meest cruciale grondstof voor welk organisme dan ook. Die bepaalt mede met welke aspecten van de omgeving we bezig zijn.

Wat vond ik van het boek?
lu
Het boek telt in de 500 pagina’s en eerlijk gezegd vond ik niet alles even interessant. Er staan wel een heleboel praktische tips in over optimaal gedrag en daarom is het boek zeker de moeite waard om te lezen.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €29,99 of het ebook voor €18,99 op bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *