Bob de straatkat – James Bowen

Bob de straatkatDoor: Luus

James leeft al jaren als straatmuzikant in Londen. Hij heeft een klein flatje voor zichzelf kunnen regelen en gaat elke dag op en neer naar de stad om er zijn geld te verdienen met gitaar spelen. Op een dag ziet hij een rode kat door de flat lopen. Hij zit een paar verdiepingen lager voor de deur te mauwen. Als James de kat drie dagen later nog steeds ziet zitten, gaat hij op onderzoek uit. Hij belt aan bij de bewoner waar de kat al dagen zat, maar deze beweert de eigenaar niet te zijn. James vind dat de kat er maar mager uitziet en besluit hem mee te nemen. De kat lijkt iets aan zijn pootjes te hebben, hij loopt niet helemaal goed. James heeft geen geld om de kat te laten verzorgen, maar besluit hem toch mee te nemen naar de dierenarts. Hij wordt verzorgd en kan weer op zijn pootjes staan. James neemt de kat mee naar huis en geeft hem een naam: Bob. Hij besluit Bob eten te geven en tijd om te herstellen. Al snel komt hij erachter dat Bob waarschijnlijk al heel lang geen huiskat meer is, of misschien zelfs nooit is geweest. Bob en James worden onafscheidelijk. Bob gaat zelfs mee naar de stad, op de schouders van James, om de hele dag te spelen in het centrum. Al snel worden ze beroemd en kunnen ze beiden hun moeilijke dakloze verleden achter zich laten.

Cats are notoriously picky about who they like. And if a cat doesn’t like its owner it will go and find another one. Cats do that all the time.

Wat vond ik van het boek?
lu
Wat een leuk boek! Als je een kattenliefhebber bent is dit zeker een leuk boek om te lezen. Ook het verhaal van James is leuk om te lezen. Je krijgt inzicht in het leven van een straatmuzikant en leest over de moeilijke tijden op straat. Het verhaal wordt op een fijne manier verteld zodat je het allemaal goed voor je kunt zien. James heeft nog een boek geschreven over zijn avonturen met Bob, die ga ik zeker lezen!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €9,99 of het ebook voor €4,99 op bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *