Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Door: Willemijn

Elke ochtend staat de trein waar Rachel in zit stil voor het huis waar ze zelf ooit woonde. Toch kijkt ze niet naar haar eigen huis, maar naar het huis twee deuren verderop. Het leven van de bewoners, die ze Jess en Jason heeft genoemd, vormt zich langzaam in haar hoofd. Vanachter het raam in de coupé ziet ze dat Jess op een dag met een andere man zoent. Ze besluit zich er mee te bemoeien en vanaf dat punt gaat het van kwaad tot erger. Rachels drankprobleem werkt niet echt mee, ze vergeet vaak hele stukken van de avond en vreest de volgende morgen het ergste…

 

Tweemaal per dag krijg ik heel even een kijkje aangeboden in andermans leven. Het heeft iets troostends om onbekenden veilig thuis te zien zitten.

Wat vonden wij van het boek?
Willemijn: Tja, ik zal er niet omheen draaien: ik vond dit echt een rotboek. Het stond in alle “top-zoveels” eind 2015 en het heeft ook de 2015 goodreads award gewonnen. Daarnaast las ik veel goede recensies, dus ik was er heel nieuwsgierig naar geworden maar vrolijk werd ik er niet van. Naast het feit dat ik het heel simpel geschreven vond, irriteerde de hoofdpersonen me ook enorm. Vooral Rachel, de hoofdpersoon, ging ik naarmate het boek vorderde steeds vervelender vinden. Het plot vond ik voorspelbaar en ik was erg blij dat ik het boek uit had.

luLuus: Een aardig boek. Het duurde wel wat lang voordat het echt spannend werd, het verhaal rekt zich lang uit. De dingen die Rachel deed irriteerde me wel af en toe, ze bleef maar terugvallen in slechte gewoontes. Ondanks dat het lang duurde voordat er eens echt iets gebeurde, was het toch een leuk boek om te lezen. Als je op zoek bent naar een echte thriller, die van begin tot eind spanning opwekt, dan kun je dit boek beter overslaan.

Toch nieuwsgierig geworden? Koop het boek voor €19,95 of het ebook voor €7,99 op bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *