Hormoonbalans voor vrouwen – Ir. Ralph Moorman & Drs. Barbara Havenith

Hormoonbalans-voor-vrouwen-cover-HRDoor: Luus

Veel vrouwenklachten zijn het gevolg van een verstoorde hormoonbalans. Gelukkig kunnen we tegenwoordig heel veel zelf doen om weer in balans te komen. In Hormoonbalans voor vrouwen wordt precies uitgelegd wat je hormonen precies kan verstoren, welke symptomen daarbij horen en wat je kunt doen.

Ralph Moorman studeerde levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen en Barbara Havenith studeerde geneeskunde  aan de Universiteit van Maastricht. Samen schreven ze dit boek. Ralph richt zich vooral op wat voeding voor onze hormoonbalans kan doen. Barbara is inmiddels gynaecologe en benaderd hormoonbalans vanuit haar expertise.

Het boek is opgedeeld in delen. Deel 1 gaat over hormonen: wat zijn hormonen, hoe werken ze, de aansturing en de vrouwelijke cyclus. Deel 2 gaat over weer in balans komen: de invloed van je levensstijl, stress vermindering en voedingstips. Deel 3 gaat over 38 vrouwenklachten: de oorzaken en de remedie.

De signalen die het zenuwstelsel meet zijn steeds minder ‘natuurlijk’. We zijn vaak haastig en gestrest, voeding staat steeds verder af van wat natuurlijk is, we worden meer en meer blootgesteld aan chemische stoffen, we bewegen minder en we zitten hele dagen in kunstmatig licht. Tja… daar raakt het hormoonsysteem van in de war.

Wat vond ik van het boek?
luEen verstoorde hormoonbalans, daar kun je flink last van hebben! En misschien heb je ook niet meteen door dat het door je hormonen komt. Dit boek legt je precies uit wat hormonen zijn en wat er gebeurd als ze uit balans zijn. Ik vond het erg leerzaam en heb er een heleboel uit opgestoken. Ik weet precies welke producten ik voortaan ga vermijden om mijn hormoonbalans in orde te houden.

Iets wat ik erg fijn vind aan het boek, is het hoofdstukje over de cyclus en de anticonceptiepil. Ik denk dat de pil – en dan vooral het onderwerp blijven slikken of toch maar stoppen –  iets is waar de laatste tijd veel over nagedacht wordt door vrouwen. In dit boek wordt goed uitgelegd wat de pil is en wat het met je lichaam doet. Voor mij erg handig, want het is ook een onderwerp waar ik het laatste jaar veel mee bezig ben. Erg fijn om deze uitgebreide info te kunnen lezen. En een extra steuntje in de rug om de juiste keuze te maken voor mezelf.

Een complete gids voor iedere vrouw die meer wil leren over haar hormonen en haar lichaam beter wil begrijpen!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €19,50 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *