In één dag gelukkig – Janneke Gaanderse

7e23e10160c035da4567b9ee5e853291_cache_ (1)Door: Luus

Janneke schreef haar tweede boek In één dag gelukkig. In dit boek leer je anders naar dingen kijken, je zorgen loslaten en krijg je oog voor het grote en kleine dagelijkse geluk.

Het boek begint met ‘De plattegrond van geluk’, een soort uitleg over hoe het boek te gebruiken. Je leert wat priming en heuristiek is en wat er in de weg staat van jouw geluk. Het boek is vooral erg praktisch en dwingt je om meteen iets te doen met de gelezen materie. Door middel van oefeningen kom je er steeds meer achter wat jouw gelukkig maakt. Dit kunnen schrijfoefeningen zijn, maar is vooral veel nadenken en herkennen van dingen in je leven. Je pakt je verleden, heden en de toekomst aan en krijg inzicht in je overtuigingen en de doelen die jouw leven licht geven. Je komt erachter waar je (onbewust) bang voor bent en hoe je angst zich uit. Deze angsten en overtuigingen onderzoek je en laat je vervolgens in het volgende hoofdstuk weer los door mindfulness oefeningen.

Hoe denk je dat je leven eruit zou zien als je die angsten heel even niet zou hebben?

Wat vond ik van het boek?
luDit boek, of eigenlijk werkboek, heb ik ervaren als een lange sessie bij de psycholoog. In de eerste hoofdstukken duik je je verleden in en maak je opdrachten die de rode draad in je leven laten zien. Je leert wat je wensen en doelen zijn en wat jou geluk brengt, maar ook wat jouw geluk nu nog in de weg staat. Je leert in te zien welke zorgen je hebt en hoeveel onnodige angst dit met zich meebrengt, en ook hoe je ze onder controle krijgt door mindfulness. Heb je alle oefeningen gedaan en het hele proces (want zo voelt het wel) doorlopen? Dan zou je een lichter mens moeten zijn. Ik althans wel! Je herkent in andere mensen je eigen spiegelbeeld en komt over je beperkingen heen. Het boek laat op een prettige manier zien wat je kunt veranderen om je leven lichter te maken en je geluk op te zoeken. Het is me niet gelukt om in één dag gelukkig(er) te worden, want het heeft me wat meer tijd gekost om dit boek door te komen 😉 Het heeft me wel handvatten meegegeven waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €19,95 bij bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *