Leef! – Laura Maaskant

9200000026145658

Door: Luus

Op haar vijftiende krijgt de nietsvermoedende Laura de diagnose kanker. Het is een zeldzame vorm van kanker en de tumor is inmiddels al zo groot als een mannenvuist. Geen goed nieuws. Ze ondergaat chemo en moet geopereerd worden. Na een lang en zwaar traject wordt ze genezen verklaar en kan ze haar leven weer oppakken. Ze schrijft over hoe anders het leven is nadat ze heeft moeten vechten om te blijven leven. Ze kijkt anders tegen dingen aan en haar prioriteiten veranderen. Ze ervaart haar leven intens en probeert zoveel mogelijk te genieten en uit haar dagen te halen.

 

Ik hoop dat mijn leven een rijke herinnering is en de mensen doet denken aan wie ik ben, maar ook aan wie iedereen om mij heen is, namelijk dat wij allemaal liefde zijn. Ik hoop dat niemand om mij heen vergeet te leven, en daarmee bedoel ik dat je écht leeft, namelijk alleen de weg gaat die je zelf wilt inslaan. Het leven is te kort om niet te doen wat je wilt, droomt of wenst. Leef, het is al later dan je denkt.

Wat vond ik van het boek?
lu
Laura is nog zo jong wanneer ze ziek wordt en het vergt immense kracht om zichzelf lichamelijk en geestelijk op de been te houden. Ze leert door haar ziekte wat ze belangrijk vindt. Ze benadrukt in het boek vooral haar persoonlijke groei. Ze schrijft over wat het haar gekost heeft om ziek te zijn, maar ook wat voor positiefs het haar heeft gebracht. Zelfs wanneer de kanker opnieuw terug komt ziet ze alles helder en weet ze meteen wat haar te doen staat. Een mooi boek dat ik in één dag uit heb gelezen, ik kon het niet wegleggen!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €14,99 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *