Prijs van vertrouwen – T.M. Zaan

prijs van vertrouwenDoor: Malu

Gia de Leeuw heeft alles wat haar hartje begeert; ze woont in een penthouse aan zee, rijdt in een rode Audi R8 Spyder, heeft een hoge functie bij Grand Plaza Event Centre, een goed lopende rekening, kan zich veroorloven om design kleding te dragen en is geliefd door de mensen om haar heen. Toch ziet ze dit zelf niet. Door een voorval in het verleden is ze getraumatiseerd en denkt ze slecht over zichzelf.  Ze houdt iedereen op afstand – voornamelijk mannen – die te dicht bij haar komen. Wanneer ze voor een opdracht naar Antwerpen moet ontmoet ze daar de knappe Joe. Al staat haar verleden haar in de weg. Lukt het Joe om haar hart voor hem te winnen op prijs van vertrouwen?

‘Ik moest hem dankbaar zijn, maakte hij mij snel duidelijk. Ik moest hem vereren, want hij was mijn alles, mijn redder, mijn geldschieter, mijn minnaar!

Wat vond ik van het boek?
mT.M. Zaan schrijft scherp, gewaagd en pittig. Ze weet je aandacht vast te houden en ze speelt met je nieuwsgierigheid. Het boek neemt je mee in een wereld vol luxe en heftige romantiek. De hoofdpersoon kampt met een traumatische gebeurtenis en de schrijfster bouwt dit langzaam op naar het plot, waardoor je blijft lezen. De karakters zijn soms iets clichématig, hun leven wordt af en toe iets te ongeloofwaardig. Daardoor wordt het boek wat plat. Hoewel ik veel seksuele passages in een boek erg kan waarderen, zijn ze in dit boek erg aangedikt en veel té. Ik kan mij voorstellen dat dit een bepaalde spanning moet oproepen die je wildste fantasieën weergeeft, maar mij wist het niet te prikkelen. Misschien was het chiquer geweest als het bij één hoogtepunt gebleven was. Ik had het leuker gevonden wanneer ze de lezer meer had laten ontdekken en meer aan de verbeelding had overgelaten, omdat je daarmee een grotere spanningslijn opbouwt.  Al bij al een vermakelijk boek als je zin hebt in iets luchtigs. Ik vind dit niet haar beste boek, maar kijk uit uit naar haar volgende roman.

Enthousiast geworden? Koop het  ebook voor €7,95 op bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *