Paw Tracks in the Moonlight – Denis O’Connor

Paw-Tracks-in-the-MoonlightDoor: Luus

Een waargebeurd verhaal over Denis en zijn vondst. Het is januari en er is net een flinke sneeuwstorm gaande wanneer Denis thuiskomt van zijn werk. Het is koud buiten en de storm zorgt voor een dikke laag sneeuw die het Engelse heuvellandschap bedekt. Wanneer hij even achter het raam staat om de sneeuw te bewonderen, hoort hij een vreemd geluid uit de velden achter zijn huis vandaan komen. Op zijn sloffen gaat hij naar buiten op zoek naar het gekerm. Opeens ziet hij iets wegschieten, het lijkt wel een gewond dier. Hij aarzelt even, maar gaat het dier toch achterna. Als het dier gewond is kan het niet ver komen, denkt hij nog. Na een lange en zware wandeling door de sneeuw ziet hij in een nabijgelegen schuur een wit-grijze poes verstopt liggen. Haar achterlijf is gewond en naast haar liggen drie kleine kittens. Hij schat ze nog maar een paar dagen oud. Denis besluit onmiddellijk naar de dierenarts te gaan in de hoop de moederpoes en haar kittens te redden. Er is één kitten die nog kans maakt, ook al ziet het er op dat moment slecht uit. Denis besluit de gok te wagen en neemt de kitten me naar huis, ondanks dat de dierenarts hem voor gek verklaard. Dat was een goede beslissing! De kitten blijkt een Maine Coon te zijn en red het uiteindelijk met aandacht en liefde van Denis.

All genetics aside, as a Maine Coon Toby Jug really did have characteristics which were remarkably similar to the racoon, including being a decent swimmer when the need arose.

Wat vond ik van het boek?
lu
Boeken over katten zijn eigenlijk bijna altijd wel leuk. Voor kattenliefhebbers sowieso. Ook Paw Tracks in the Moonlight was een erg leuk boek. Het verhaal begint met het vinden van een kitten, en gelukkig blijft deze in leven. Hij krijgt een leuke naam en gaat sindsdien met Denis op avontuur. Het is erg leuk om te lezen hoe een band tussen dier en mens kan groeien. En dat deze toch een stuk hechter lijkt te zijn als je een kitten zelf opvoed, omdat de kitten je dan als ouder ziet. De avonturen die ze beleven – een trekvakantie op een geleend paard, uren in de boom zitten door kinderen die vuurwerk gooien, tomaten stelen uit de tuin van de buren – zijn allemaal even leuk. Ik vind het boek daarom ook een aanrader. Denis heeft nog meer boeken geschreven over Toby Jug en ook andere katten. Daar ben ik al erg benieuwd naar!

Enthousiast geworden? Koop het ebook voor €6,60 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *