The Royal We – Heather Cocks & Jessica Morgan

the_royal_weDoor: Lydia

The Royal We is vlot geschreven en bij vlagen erg grappig. Maar iets meer fictie en minder fan had dit op Wills en Kate gebaseerde liefdesverhaal goed gedaan.

Rebecca ‘Bex’ Porter is een Amerikaanse studente die een semester naar Oxford gaat. Ze verwacht er mooie oude gebouwen te schetsen, keihard te studeren en nog harder te feesten. Wat ze niet verwacht, is verliefd te worden op Nick – ofwel prins Nicholas, voorbestemd om ooit koning van Groot-Brittannië te worden. Wat begint als een sprookje blijkt naarmate hun relatie vordert ingewikkelder dan Bex ooit had kunnen denken. Zeker met factoren als de immer aanwezige papparazzi, Nick’s gecompliceerde familie en Bex’ aandachtszieke tweelingzus Lacey.

“I might be Cinderella today, but I dread who they’ll think I am tomorrow. I guess it depends on what I do next.”

Wie nu denkt: ‘goh, dat klinkt net als de echte prins William en zijn vrouw Kate Middleton’ gaat door voor de koelkast. Auteurs Heather Cocks en Jessica Morgan zijn heel eerlijk over waar ze hun inspiratie vandaan haalden. Daar is in principe ook niks mee. Maar de gelijkenissen tussen de belangrijkste personages in The Royal We en hun evenknieën in het echte leven gaan wel érg ver. Iets meer eigen inbreng van Cocks en Morgan was wel op hun plaats geweest. Bex lijkt nog het minst op de echte Kate, al is het maar omdat ze Amerikaans is. Maar zij is dan wel weer een heel erg standaard lekker pittige ‘ik wil heul geen prinses zijn’ heldin.

lyEn toch hè, en toch. Ondanks dat ik me nu en dan kapot ergerde aan de personages en de slecht verhulde paralellen met het echte leven, heb ik me ook erg goed vermaakt. Cocks en Morgan begonnen ooit als bloggers bij Go Fug Yourself, en hebben een vlotte, scherpe schrijfstijl. The Royal We zit vol grappige observaties en snedige frasen. Hoe leuk je dit boek vindt, zal dan waarschijnlijk ook afhangen van hoe erg je het vindt om veredelde fanfiction te lezen.

En anders kun je altijd nog wachten op de film. CBS heeft de rechten gekocht en Lauren Graham (Lorelai uit Gilmore Girls!) produceert.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €20,99 of het ebook voor €8,99 op bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *