A Pukka Life – Sebastian Pole

9200000048014020Door: Luus

A Pukka Life is een gids geïnspireerd op wijsheid van Ayurveda, over leven op een authentieke manier. Ayurveda, ook wel bekend als ‘the science of life’, is een systeem vol kennis dat zich bezighoudt met fysieke gezondheid, mentaal evenwicht, geestelijk- en sociaal welzijn, relaties, milieu, voeding en leefgewoonten.

In het boek stel je eerst vast wel Dosha type je bent. Dosha betekent vertaald uit het Sanskriet; ‘dat gegeven wat verandert’. De drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha zijn opgebouwd uit vijf grofstoffelijke elementen; ether, lucht, vuur, water en aarde. De constitutie van ieder mens is volgens de Ayurveda opgebouwd uit een samenstelling van deze 3 dosha’s. Heb je je dosha aan de hand van een lijst gevonden, dan kun je aan de slag met kruiden en voeding die het beste bij je past. Daarna volgen uitgebreide hoofdstukken over voeding, reiniging, kracht en stilte, ecologie en relaties. Per dosha type staan er tips die je kunt volgen.

Because we cannot scrub our inner body we need to learn a few skills to help cleanse our tissues, organs, and mind. This is the art of Ayurveda.

Wat vond ik van het boek?
lu
Ik wist nog niet veel van Ayurveda af, maar was wel altijd geïnteresseerd erin. Het boek omschrijft op een duidelijke en vriendelijke manier wat het inhoud, en je kunt eruit meenemen wat je wil. Het boek is eerder een naslaggids die je nog vaker even erbij kunt pakken. Niet iets wat je perse in een keer hoeft uit te lezen. Een fijne toevoeging in mijn boekenkast!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €28,00 of het ebook voor €20,19 op bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *