Verlicht leven – Tijn Touber

1001004007494113Door: Luus

Tijn Touber schreef het boek Spoedcursus Verlichting, zijn persoonlijke zoektocht naar verlichting. De uitkomst hiervan was dat we allemaal al verlicht zijn, en dat we onszelf alleen ‘wakker’ hoeven te maken.

In het vervolg Verlicht Leven legt hij de weg naar verlichting uit in acht mythische stappen. Tijn neemt je mee op reis door de onderwereld en maakt door middel van archetypische verhalen de weg naar verlichting duidelijk – van Parsifal (een van de heilige ridders van Koning Arthur in de Graalmythe van de Fransman Chréien de Troyes) tot Neo (film: The Matrix) en Frodo en Sam (film: Lord of the Rings). Al deze karakters moeten een weg afleggen en demonen of draken verslaan en symboliseren de manier waarop we deze weg zelf kunnen bewandelen.

De kern van het verhaal
Veel zelfhulp boeken zeggen dat je je moet focussen op het positieve, maar Tijn zegt dat je alleen verlicht en heel kunt zijn wanneer je je duistere kant omarmt. Je zult je demonen moeten accepteren en moeten verslaan voordat het licht kan doorbreken.

Als je naar het licht wil, moet je je schaduw meenemen.

Wat vond ik van het boek?
lu
Grappig om te zien dat er overeenkomsten te vinden zijn in heldenverhalen die de weg naar verlichting zo duidelijk laten zien. Ook al ben ik geen Lord of the Rings fan (maar wel een Matrix fan), toch was het boek leuk om te lezen. Mocht je helemaal geen idee hebben waar Tijn over schrijft, dan kun je achterin het boek in het kort lezen waar de films en de Graalmythe over gaat. Het boek leest makkelijk weg en de boodschap is duidelijk. Net als het eerste boek Spoedcursus Verlichting een fijn boek om te hebben en om later nog eens door te lezen.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €10,00 of het ebook voor €9,99 op Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *