Wild – Cheryl Strayed

Wild-book-cover1Door: Luus

Cheryl Strayed is 26 jaar oud, pas gescheiden van haar man en heeft haar moeder nog niet lang geleden moeten begraven. Ze zit vast in haar leven en neemt de impulsieve beslissing om een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail te maken in het westen van Amerika. Ze wil het helemaal alleen doen, zonder enige ervaring of training. In een winkel laat ze zich informeren over de dingen die ze nodig heeft bij deze lange tocht. Uiteindelijk heeft ze een enorme backpack en heel veel slimme handigheidjes gekocht en ingepakt. Al snel komt ze tot de ontdekking dat haar backpack véél te zwaar is, zwaarder dan zijzelf. Toch lukt het haar om op pad te gaan. De eerste dagen zijn ongelofelijk zwaar. Ze sjouwt bijna drie keer haar eigen lichaamsgewicht mee en komt er onderweg ook nog eens achter dat die ‘handigheidjes’ die het winkelpersoneel haar aanbevolen heeft wel handig zijn, maar niet noodzakelijk om iedere dag mee te zeulen. Veel te zwaar! De route loopt ze voor een groot deel alleen. Ze maakt tochten van 30-50 kilometer per dag. Af en toe komt ze mede wandelaars tegen waar ze stukjes mee samen loopt, maar het grootste deel wil ze graag alleen in stilte lopen. Drie maanden lang is ze onderweg geweest. Ze is door haar verdriet en pijn heen gelopen en ze heeft zichzelf weer gevonden.

Alone had always felt like an actual place to me, as if it weren’t a state of being, but rather a room where I could retreat to be who I really was.

Wat vond ik van het boek?
luWat een enorm mooi  en inspirerend verhaal! Ik denk het leukste boek dat ik afgelopen tijd gelezen heb. Ik heb ontzettend met Cheryl meegeleefd, ze schreef het zo goed op dat je alles voor je kon zien. Alsof je zelf op de Pacific Crest Trail liep. De koude en hongerige nachten, de ratelslangen die ze onderweg tegenkwam, de pogingen om water te vinden in de enorme hitte. En wat een onvoorstelbare prestatie. Dat geeft maar aan wat een mens kan, zolang je je er maar in vastbijt en er echt voor gaat. Must read!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €10,00 of het ebook voor €4,38 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *