Alles van elkaar – Leon Verdonschot

alles-van-elkaar-verdonschotDoor: Malu

Drie jeugdvrienden reizen af naar Thailand om daar dertig jaar vriendschap te vieren, en om hun jeugdheld te zien optreden. Maar als blijkt dat op de vooravond van vertrek een nieuwsgierige geliefde zich toegang heeft verschaft tot mails die niet voor haar ogen zijn bedoeld, gaat er een doos van Pandora open. Twee van de drie vrienden blijken te zijn verwikkeld in een wedloop waarin ze systematisch de grenzen van hun vriendschap verleggen. En overschrijden. In de tropische hitte en ver weg van huis komen jaren kameraadschap tot een kolkend hoogtepunt.

De kern van het verhaal
Alles van elkaar is een boek over vriendschap, seks en loyaliteit.

‘Dat is ook mijn probleem,’ zei ik tegen Martin, ‘Ik heb een excuus nodig voor mijn gedrag, een verhaal dat het goedpraat, anders sta ik het mezelf niet toe. Maar bij alles wat ik doe weet ik wel een verhaal voor mezelf te verzinnen.’ ‘Je bent in ieder geval niet gewetenloos,’ zei Martin.

Wat vond ik van het boek?
m
Leon Verdonschot ken je misschien als popjournalist, sexy vegetariër, concertganger, columnist en als schrijver. Omdat hij zoveel schrijft, heeft hij een heel eigen schrijftaal die ik als zeer prettig ervaar. Dit boek begint dan ook heel onschuldig, maar al snel zit je in een web vol gebeurtenissen waarbij je niet weet of je moet gruwelen, lachen of verbijsterd door moet lezen. Ik ben natuurlijk een vrouw – ik heb daardoor andere normen en waarden – al is het heel erg spannend om de duistere kant van een mannengroep in het licht te zien. Wat drijft ze, wat houdt ze bij elkaar en hoe gaan ze met hun drang naar spannende seks om? Wat gebeurt er als een schakel van de groep wegvalt door andere het maken van andere keuzes? Dit maakt het dat ik het een heerlijk beklemmend, realistisch verhaal vind met een vernieuwende twist in de Nederlandse literatuur. Met de hoofdvraag; gaat dit écht over de vriendengroep van Leon Verdonschot?

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €17,90 of het ebook voor €12,99 op Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *