Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? – Inez van Oord

9789021559889-0-0Door: Luus

Op haar 30e startte Inez van Oord haar eerste tijdschrift Seasons. Dit magazine kwam voort uit de wens al het goede van het leven bij elkaar te verzamelen. Het magazine werd een groot succes en Inez was toe aan iets nieuws. Niet lang daarna ontstond het idee voor een volgend tijdschrift, Happinez. Dit keer was het thema innerlijk geluk, waarmee ze het materiële en spiritualiteit wilde samenbrengen. Het tijdschrift werd goed ontvangen en leverde maandelijks steeds meer lezers op. Tot het punt kwam dat ze voelde dat het tijd was om weer verder te gaan. Happinez werd verkocht en Inez was klaar voor nieuwe ideeën. Deze kwamen wel, maar niet zonder slag of stoot. Het boek Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? gaat over haar weg, die alles behalve makkelijk is geweest. Ze deelt haar ervaringen en levenslessen. Aan de hand van een cirkel pluist ze haar leven uit en zoekt ze opnieuw richting wanneer het allemaal even tegenzit. Ze gebruikt hem als kompas.

Hoe maken we in de cirkel, in ons leven, de beweging van buiten naar binnen – van de rand van de cirkel naar het totaal – van ik naar de ander? Hoe verbinden we het ik met het andere?

Wat vond ik van het boek?
luHet boek is dit jaar als beste spirituele boek van 2016 bekroond, dus ik was erg benieuwd om het te lezen. Het leest erg fijn en bijna als een dagboekje, zo persoonlijk komt het over door alle tekeningen en krabbels, en natuurlijk haar verhalen en ervaringen. Ik houd er altijd erg van om een kijkje te nemen in het leven van een ander en vind de verhalen vaak inspirerend. Zo ook de verhalen van Inez. Het werken met haar cirkelmethode geeft je meer inzicht in waar je bent en waar je naartoe wil. Ook heeft ze de vuurtorenmethode. Deze gebruikt ze als ze even vast zit of niet zeker weet of ze met iets verder moet gaan, of iets goed voelt. Je schrijft dan in korte tijd op wat er in je hoofd opkomt als je aan datgene denkt wat even niet goed gaat. De woorden die er dan staan hebben ook woorden met een tegenovergestelde betekenis. Als je die opzoekt weet je weer wat je moet doen om eruit te komen. Ik vond het een beetje lijken op mindmapping. De antwoorden weet je dus zelf al, je moet er alleen even naar zoeken. De vuurtorenmethode neem ik mee uit dit boek en ga ik vaker toepassen.

Zoek je een inspirerend verhaal? Lees je graag over de paden die anderen bewandelen en neem je graag een kijkje in een leven dat misschien wel compleet anders is dan je eigen leven? Dan is dit boek een aanrader. Ik ben achtergelaten met een erg positief gevoel en neem de boodschap van Inez ten harte. Meer bezieling, meer verbeelding en meer verbinding!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €22,50 bij bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *