De Kraamhulp – Esther Verhoef

9200000024523125Door: Malu

‘Dus hier woon je’. Hiermee begint het boek van De Kraamhulp. In dit boek lees je hoe politieagente Miriam zich vastbijt in haar overtuiging dat Hennequin iets te maken heeft met het plotselinge overlijden van haar broer. Hij zal overleden zijn na een val van de trap. Iets wat Miriam niet geloofd en denkt dat er meer achter zit. Ze maakt gebruik van haar functie als inspecteur en graaft in het verleden van haar schoonzus. Langzaam maar zeker groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopaat die zich nu voordoet als kraamverzorgster. Ze werkt nu voor tien dagen bij Didi – een jonge vrouw die net weer thuis is van een zeer zware bevalling en daardoor niet kan lopen. Wat is het verhaal van Hennequin en waarom kiest ze uitgerekend voor dit gezin? En wat gebeurt er met de jonge vrouwen in de tien beslissende dagen?

“Ik heb altijd zo’n raar gevoel over dat meisje gehad. Ze was niet helemaal lekker in haar bovenkamer, als u begrijpt wat ik bedoel”.

Wat vond ik van het boek?
De Kraamhulp is een boek vol symbolen die een voor een aan het licht komen. Het meest kenmerkende is misschien wel dat elk hoofdstuk wordt weergegeven door een sjabloontje van een speentje. Persoonlijk ben ik gek op zulke symboliek. Wat ik zo goed vind aan De Kraamhulp is dat elk personage tot in de kleinste details is neergezet, zonder dat het een opsomming wordt. Dit doet de schrijfster heel subtiel, maar wel heel erg geloofwaardig. Waar het eerst onschuldig lijkt, stapelt Verhoef het steeds meer op. Dit boek is daarbij de meest bloedstollende Nederlandse thriller die ik heb gelezen. Dit boek pakt je beet en laat je niet meer los tot het bittere einde.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €19,95 of het ebook voor €9,99 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *