Het geluk in jezelf – Deepak Chopra

9200000051780846Door: Luus

Het geluk in jezelf is gebaseerd op de Vendanta, een van ‘s werelds oudste filosofieën, en wordt in drie delen uitgelegd hoe we geluk vanuit onszelf kunnen laten ontstaan in plaats van het te zoeken in materiële dingen. Materiële dingen kunnen nooit zorgen voor langdurige vreugde. Daarom zouden we er volgens Chopra beter aan doen om geluk in onszelf te zoeken. Of eigenlijk, te beseffen dat het er al is.

In deel 1 wordt het probleem niet weten wie we zijn behandelt. Niet weten wie we zijn kan zorgen voor menselijk lijden. Deepak schrijft over materialisme, het menselijke lichaam en de geest. En hoe dit in verhouding staat, of eigenlijk hetzelfde is. In deel 2 volg je het recept niet vergeten wie we zijn. Hier komen antwoorden aan bod op de vragen ‘Waar ga ik na mijn dood naartoe?’, ‘Wat is de sleutel tot duurzaam geluk?’ en ‘Hoe kan ik moeiteloos leven?’. In deel 3 komt de de praktijk aan bod, ervaren wie we zijn. Hier leer je wat kracht is, hoe je je eigen kracht kunt gebruiken en hoe je genade kunt ervaren.

Aangeboren intelligentie is spontaan, intuïtief, evolutionair en heel. Deze intelligentie is de stroom van het universum die via jou actief is. Maar je verkrampt door angst, twijfel, zorgen en zwaarmoedigheid, en die verkramping ‘bemoeit’ zich met de spontane stroom van intelligentie. Wat wij stress noemen is in feite datgene wat de stroom van intelligentie belemmert op zijn weg van het onzichtbare naar het zichtbare.

Wat vond ik van het boek?
lu
Deepak Chopra is een van mijn favoriete spirituele schrijvers. Zijn holistische kijk lees je terug in zijn boeken. Het boek zet vooral aan tot denken, en wie weet ook veranderen. Hoe zien we de wereld, het universum en de mens? Zijn onze geest en ons lichaam twee losse dingen, of is dit één geheel? Zijn wij dan ook één geheel met het universum, met alles wat je ziet? Genoeg stof om over na te denken. Aan het einde van elk onderdeel staan de kernpunten van de tekst nog eens op een rij. Erg handig om voor jezelf nog even te herhalen wat je net gelezen hebt. Wil je meer in contact komen met jezelf, weten wie je bent? En leren hoe je dichter bij je innerlijk geluk en je kracht komt? Dan is dit zeker een aanrader. Gegarandeerd een boek waar je nog een tijdje over zult nadenken, in de positieve zin 😉

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €13,95 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *