De mannen van Raan – Martine de Jong


Door: Willemijn

De mannen van Raan gaat over de programmeur Per Pennings die verliefd wordt op Raan, een mooie jonge vrouw die in hetzelfde pand als Per werkt. Verliefd is eigenlijk niet het goede woord, hij raakt echt in de ban van Raan. Ze krijgen een relatie (al wil Raan dat niet zo noemen) en na enig aandringen stelt ze hem voor aan haar familie. Vanaf dat moment begint het spel van afstoten en aantrekken. Wat zit er achter het mysterieuze gedrag van Raan omtrent haar familie? En wie zijn die andere mannen met wie Per haar moet delen?

 

“Ik verlangde terug naar de dagen waarop we zwart-witfilms keken in de schemering, waardoor alles in mijn slaapkamer zwart-wit werd. Alles, behalve onze binnenkanten die opgloeiden door alles heen, dwars door onze ribbenkasten en lederhuid, opperhuid en hoornlaag tot ze elkaar raakten.”

Wat vond ik van het boek?
w
Martine de Jong volg ik al geruime tijd via haar blog en andere projecten zoals bijvoorbeeld recensiekoning.nl. Toen ik zag dat ze een boek ging schrijven stond ik dan ook te popelen om haar debuut te lezen. Ik was echt blij verrast door haar schrijfstijl en het verhaal. Hoewel het in theorie gewoon een liefdesverhaal is, voelt het verre van cliché aan voor de lezer. Raan drijft Per tot waanzin en het is heerlijk om je helemaal onder te dompelen in het verhaal.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €17,50 of het ebook voor €9,99 op Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *