De mooie voedselmachine – Giulia Enders

voedselmachineDoor: Luus

Giulia is afgestudeerd in de Geneeskunde en heeft zich gespecialiseerd in de darmen. Omdat ze iedereen wil informeren over de darmen en hoe deze gezond te houden, schreef ze dit boek. Het boek is opgedeeld in verschillende onderwerpen. In het eerste deel legt ze uit waarom we onze darmen zouden moeten waarderen, hoe het spijsverteringskanaal eruit ziet, uit welke onderdelen het bestaat en hoe je darmen omgaan met verschillende soorten voeding. Ook schrijft ze een kort verhaaltje over poep, want de kleur en vorm zegt veel over de conditie van je darmen. Ze geeft tips over ‘de ideale poep’ en de beste zithouding op het toilet.

Het tweede deel gaat over hoe het voedsel dat we eten wordt verteerd een verwerkt door het spijsverteringskanaal. Ieder stukje van het kanaal komt aan bod en er wordt uitgelegd waar het voor verantwoordelijk is. Hierin schrijft Giulia ook over de invloed van de darmen op de hersenen. Hoe je darm zich voelt is van invloed op je hersenen. Onze darmen zorgen dus niet alleen voor voedselverwerking, maar veel meer dan dat. Zo schrijft ze dat depressies voort kunnen komen uit een disbalans in de darmen.

Het derde deel gaat over micro-organismen die in de darm aanwezig zijn. Informatie over onze weerstand, immuunsysteem en darmflora en uitleg hoe je je darmen gezond kunt houden.

Wat vond ik van het boek?
luHet boek is op een makkelijke, informatieve manier geschreven. Wetenschappelijke feiten worden afgewisseld met feitjes, fabels en grapjes waardoor het een luchtig boek blijft. Veel dingen wist ik nog niet over de functie van de darmen en dan vooral ook de link met onze hersenen. Een zeer leerzaam boek wat ik iedereen die met zijn gezondheid bezig is kan aanraden. Het enige wat ik een beetje jammer vond, was het derde deel. Hierin miste ik een lijstje met voeding of supplementen die wel en niet goed zijn voor je darmen. Wat kun je precies doen om je weerstand te verhogen en immuunsysteem te versterken? Toch een zeer leerzaam boek!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €10,00 of het ebook voor €7,99 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *