De verwarde Cavia – Paulien Cornelisse

resizedimage435600-voorplat-De-verwarde-cavia-web-middelDoor: Malu

En daar was dan Cavia. Het nieuwe personage van Paulien Cornelissen – zij, die we allemaal kennen van de bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets. Cavia is een verlegen, schuw vrouwtjesdier en communicatie medewerker op een groot kantoor. Ze voelt zich comfortabel met haar bureau met laatje, paperclips, nietmachine, telefoon en computer. Maar ongemakkelijk in sociale situaties met haar collega’s. In dit boek lees je hoe ze in een jaar haar dagen doorkomt op kantoor. Gevuld met verhalen van niet meer dan twee pagina’s over haar one night stand, ontslagen collega’s, een nieuwe baas, haar nieuwe uitdaging op het werk, de koffie-uurtjes, de workshops, meetings, ziek melden en zelfs een nieuwe liefde.

‘Haha,’ zei Ruud zonder te lachen. ‘Die smoes kennen we. Nee Cavia, ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent’. En hij legde neer.

Wat vond ik van het boek?
Hilarisch, echt hilarisch. Paulien Cornelissen speelt met taal en weet van iets absurds – wie verzint er nou dat er ook een cavia op kantoor kan werken – iets heel normaals te maken. Deze tegenstelling maakt dat je van Cavia gaat houden als van een mens, maar keer op keer wordt herinnerd dat het een beestje is. Voor iedereen die op kantoor heeft gewerkt is het een feest van herkenning: langzame dagen, dagen dat je wenst dat er iets fijns gebeurd en de ongemakkelijke gesprekken die je moet voeren met je collega’s. En ook over hoe fijn structuur is en hoe we daar allemaal een beetje van uit balans raken wanneer dit wegvalt. Het fijne van dit boek is dat, ondanks dat het een roman is van 200 pagina’s, je er in een uurtje door heen bent. Elk hoofdstuk vult twee pagina’s, waardoor je in een lekker snel leestempo komt. Dit boek is daardoor een super verjaardagscadeau. Ongeacht of je stagiaire, student of gepensioneerd bent.

Enthousiaste geworden? Koop het boek voor €14.99 of het ebook voor €9.99 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *