Het energieboekje – Donna Eden & Dondi Dahlin

9789401302906_fcovr_1Door: Luus

Donna Eden is een pionier op het gebied van energetische geneeskunde en schreef samen met haar dochter het energieboekje. Het boekje is er voor iedereen die veelvoorkomende klachten heeft als vermoeidheid, hoofdpijn en slapeloosheid. Met 21 eenvoudige oefeningen kun je deze klachten bestrijden. Maar ook als je meer inzicht wil in je energiesysteem is dit een fijn boekje. Je leert hoe je zelf invloed kunt uitoefenen en meer controle kunt krijgen over je lichaam.

 

Er is stromende energie (die wij gewoon ‘energie’ noemen) en er is gestolde energie (materie). Alles in de natuur bestaat uit een van deze twee energievormen – denk daar eens over na! Iedere cel is onze levenskracht en je kunt heel eenvoudig stellen: als je deze energie hebt, dan leef je, en als je hem niet hebt, dan leef je niet.

Wat vond ik van het boek?
luus rondHet boekje geeft je een korte en handige inleiding over de energie in ons lichaam. Je leert dat alles uit energie bestaat, zoals Einstein met de beroemde formule E = mc² al vaststelde. Voor een gezond lichaam is het nodig om je energie goed te laten stromen. Dit boekje bevat 21 oefeningen die je heel makkelijk en snel zelf dagelijks kunt uitvoeren. Door het uitoefenen van de oefeningen laat je je energie beter doorstromen, stimuleer je je lymfvatstelsel, kun je je beter concentreren en breng je je lichaam tot rust. Door de oefeningen voel je je minder futloos en krijg je meer energie. Het belangrijkste aan dit boekje, is dat je je meer bewust wordt van hoe je lichaam en energie aanvoelt. Wil je meer weten over energie dan enkel een inleiding? Dan raad ik een boek aan dat diepgaander op de materie ingaat.