Ja – Linda Rood

voorkant-350Door: Luus

In Ja schrijft Linda over het leren leven in liefde en vertrouwen. We zijn opgegroeid met het idee dat hard werken ons brengt waar we moeten zijn. We vinden het daarom dan ook erg moeilijk om dit idee op te geven en te vertrouwen op onze eigen energiestroom, die ons brengt bij ons ware zelf. Ze schrijft niet alleen over haar eigen ervaringen, maar ook over de ervaringen van mensen die ze gecoacht heeft. Het doel van het boek is om te leren je innerlijke kompas te gebruiken, want die hebben we allemaal. De kunst is om ernaar te luisteren en te volgen. Zo kom je steeds dieper bij je ware zelf, en dan volgt er vrede en wijsheid. Ze schrijft over thema’s als schuld, schaamte, zelfkritiek, het ja-gevoel, vertrouwen, vergankelijkheid, overgave, het leven liefhebben, en nog veel en meer.

Elke gedachte waar je geloof aan hecht, is een beperking en vervorming van de werkelijkheid.

Wat vond ik van het boek?
lu
Toen ik dit boek in handen kreeg viel mij als eerst de kaft op, wat een mooie omslag. Ik moest even wennen aan de schrijfstijl, die ik een beetje te vergelijken vind met de schrijfstijl van Eckhart Tolle. In veel zinnen zit zoveel verwerkt, daar moet je even wat langer over nadenken voordat ze écht doordringen. Ik heb dan ook wat langer over het boek gedaan om echt te beseffen wat er stond geschreven. Helemaal niet erg! Zo heb ik wat langer kunnen genieten van het boek. Ik zal het boek waarschijnlijk nog een (of twee, of drie) keer lezen, om er steeds weer nieuwe dingen uit te halen die voor mij op dat moment belangrijk zijn. De verhalen van de mensen die Linda heeft gecoacht waren mooi om te lezen. Het bewijs dat luisteren naar je innerlijke stem altijd de beste optie is. Het innerlijke kompas zit in ons allemaal, alleen weten we niet altijd hoe het te gebruiken. Na het lezen van dit boek ben ik beter gaan luisteren naar mijn kompas en laat ik me er nog meer door leiden. Ik heb leren herkennen dat mijn ja-gevoel zich uit in kippenvel en een gevoel van grote vreugde. Sinds ik meer aandacht aan dit gevoel geef, komt het steeds duidelijker en vaker naar voren. Ik vind het erg mooi dat ik door dit boek beter heb leren luisteren naar dit gevoel. Het heeft me al veel mooie dingen gebracht en dat zou ik iedereen willen toewensen. Luister naar je innerlijke kompas, het brengt je waar je moet zijn! Een quote uit het boek die ik heb opgeschreven, om mezelf vaker aan te herinneren: “Het leven geeft je steeds op maat de gelegenheid om je over te geven aan je diepste natuur. Om daar trouw aan te zijn en je potentieel te ontvouwen.”

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €19,99 bij bol.com

4 thoughts on “Ja – Linda Rood

  1. Mooi onderwerp. Mijns inziens HET allerbelangrijkste leerpunten voor mensen. Hun gevoel, hun innerlijk kompas, hun intuïtie, hun zielsgevoel leren kennen, geloven dat het er is, ontwikkelen in het dagelijks leven, er in oefenen door te gebruiken bij keuzes van klein tot groot stap voor stap, om zo uiteindelijk te leven vanuit zielskeuzes waardoor iedereen steeds meer het voor hem/haar bedoelde pad zal volgen en zielsgelukkig kan worden in wat je ook maar mag kiezen. Losbreken van normen en waarden tot grensoverschrijdend gedrag aan toe zijn naar mijn idee een voorwaarde om soms grotere stappen te maken. NIETS is fout vanuit onze ziel gezien. Mijn ervaring; als andere mensen het moeilijk hebben met je nieuwe keuzes vanuit je ziel zegt dat niets over jou maar alles over die ander. Dat is niet onze verantwoordelijkheid, nooit. Je hebt alleen de vrije keuze hoe daarmee om te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *