We moeten je iets vertellen – Marion Pauw

9200000040511102Door: Malu

Kathelijne is halverwege de twintig en schrijfster. Ze heeft al een bestseller op haar naam – In de naam van God – waarop heftig wordt gereageerd in haar geboortedorp. Een dorpje waar de bewoners streng christelijk zijn. Hierdoor willen haar ouders geen contact met haar meer, maar daar lijkt ze niet onder te lijden. Ze heeft haar uiterlijk mee en fijne vriendinnen. Helaas staat haar affaire met een oudere, getrouwde man haar in de weg. Ze komt er op een dag achter dat ze zwanger van hem is. Deels onder druk beëindigt ze haar zwangerschap. In plaatst dat haar vriend haar opvangt, gaat hij op wintersport met zijn gezin. Door alle emoties die dit met zich meebrengt, wordt ze op een dag wakker met een akelige notitie in haar eigen handschrift naast haar bed. Het gaat over een klein meisje dat wordt vermoord door haar eigen vader. Het laat haar niet los wanneer er meer nachten volgen waarin ze notities schrijft. Onder een hypnose bij een therapeut krijgt ze meer inzicht over dit verschijnsel en besluit ze op aanraden van haar beste vriendin op onderzoek te gaan. Wie is dit kleine meisje? En wat weten haar ouders en dorpsgenoten van Tabitha?

Heb je nu nog steeds niet door wat je ons hebt aangedaan met je vorige boek? Kan het je dan niets schelen dat wij pijn en verdriet hebben van die… die vuiligheid die jij opschrijft?

Wat vonden wij van het boek?
Malu:Wat is dit een vreselijk mooie thriller. Door de manier waarop het geschreven is lijkt het of je een manuscript leest van een nieuw boek van Kathelijne. Je leest over haar leven, haar emoties, het plegen van abortus en hoe ze worstelt om een nieuw verhaal te vertellen. De akelige notities gebruikt ze als leidraad, waardoor je geboeid bent als lezer wat hier achter schuilt. Ik vind de schrijfstijl van dit boek daardoor zeer vernieuwend. Het boek is een achtbaan vol emotie, spanning, worsteling en krachtige daden. Je ziet hoe Kathelijne zich ontpopt van een onstabiele vrouw tot een krachtige vrouw met een duidelijk standpunt. Dit maakt dat je een rijk verhaal aan het lezen bent wat boeit tot het einde.

luLuus: We moeten je iets vertellen is het eerste boek dat ik van Marion Pauw gelezen heb. Het verhaal laat steeds nieuwe stukken zien in de zoektocht naar het antwoord op de rare krabbels van Kathelijne. Daardoor bleef ik geboeid om te ontdekken wat er gaat gebeuren. De schrijfstijl is niet te moeilijk en leest lekker weg. Een leuk boek om tussendoor te lezen.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €17,95 of het ebook voor €6,99 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *