Niets meer aan doen – Christine Carter

9200000040681641Door: Luus

In Niets meer aan doen leer je loslaten en ga je op zoek naar je gelukspunt. Het leven wordt steeds sneller en we moeten allemaal steeds meer volhouden: een drukke baan, een gezinsleven en ook nog al die voornemens die we dagelijks ‘moeten’ uitvoeren van onszelf. We hebben het er maar druk mee en razen steeds verder door zonder ook maar een moment rust te nemen. Er wordt gedacht dat alleen grote veranderingen als een huis kopen, met een nieuwe baan beginnen of vier keer per week sporten voor een beter leven zorgt. Wetenschapper op het gebied van geluk, Christine Carter, zegt dat het juist de kleine dingen zijn die het doen. Kleine veranderingen zijn makkelijker uit te voeren en zorgen ervoor dat je in de juiste ‘stand’ of flow komt. Christine geeft als voorbeeld hardlopen. Vroeger rende ze met gemak een marathon. Sinds de komst van kinderen en een drukke baan is er geen tijd meer om een aantal keer per week uren te trainen daarvoor. Ze heeft het daarom opgedeeld in micro trainingen. Sommige dagen rent ze maar 10 minuten in de ochtend, net voordat haar kinderen wakker worden. Zo rent ze alles bij elkaar toch 30 kilometer per maand. Altijd nog meer dan niks! En daar gaat het haar om.

Je kunt het leven zien als een serie in elkaar grijpende tandwielen van verschillend formaat. Vaak proberen we ons leven te verbeteren door de grote tandwielen te verzetten: door te scheiden of te trouwen, de grote stad uit te verhuizen of onze baan op te zeggen. En soms is het inderdaad noodzakelijk om die grote tandwielen te verzetten. Niets meer aan doen gaat over hoe je de kleine tandwielen verzet, de wieltjes die relatief makkelijk draaien. En omdat alle tandwielen in elkaar grijpen, zullen ook de grote tandwielen – moeiteloos – reageren als je iets verandert aan de kleintjes.

Wat vond ik van het boek?
luIk vond het moeilijk om dit boek samen te vatten want er staat zoveel in! Heel veel bruikbare informatie waar je wat aan hebt. Fijn dat Christine het al voor ons uitgezocht heeft en haar informatie deelt uit onderzoeken, maar ook uit eigen ervaringen. Haar tips om juist kleine veranderingen door te voeren vond ik erg bruikbaar. Ik ben zelf meteen aan de slag gegaan en heb mijn eerste mini gewoonte ingepland om zo over een tijdje te komen tot een vast ritme, en kan ik het uitvoeren op de automatische piloot, wat ook de bedoeling is van de mini gewoonte. Vaak denken we dat we heel veel tijd in iets (of alles) moeten steken, en omdat we die tijd niet altijd hebben is het vaak zo dat we er helemaal niet meer aan beginnen (vast herkenbaar toch?). Door alles op te delen in korte tijdsvakken ben je er toch mee bezig, maar niet meteen je halve dag eraan kwijt. En het grootste pluspunt: het kost je geen moeite! Voor mij een nieuwe manier om naar mijn tijdsindeling en mijn hobby’s te kijken. Het geeft me in ieder geval een hoop inspiratie om nieuwe dingen op te pakken! Naast deze fantastische (en voor mij life changing) tip, staat er nog zoveel meer in dit boek. Ik zou pagina’s vol kunnen schrijven erover 😉 Het lijkt op het eerste oog misschien een van de vele zelfhulpboeken waarin weer hetzelfde gezegd wordt: zoeken naar geluk. Toch heeft dit boek meer info en tips die ik ooit ben tegengekomen, raak je sowieso enthousiast over haar aanpak en zal het vast en zeker ook jou leven kunnen veranderen. Ik ben in ieder geval lyrisch hierover en ben erg dankbaar voor mijn nieuwe ritueel, dat ik zonder dit boek niet snel had kunnen maken en volhouden.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €19,99 of het ebook voor €9,58 op bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *