De thuishulp – Jet Berkhout

indexDoor: Luus

Jet werkt als tv presentator in Amsterdam. Het bedrijf gaat failliet en Jet heeft geen idee wat ze nu gaat doen. Ze zoekt naar een nieuwe baan, maar heeft niet genoeg op haar rekening om het lang uit te houden zonder salaris. Ze besluit daarom om haar geld tijdelijk te verdienen met een baan als thuishulp, totdat ze een ‘echte’ baan gevonden heeft. Uiteindelijk heeft ze bijna een jaar bij mensen thuis gepoetst. Ze besloot de verhalen die ze meemaakte op te schrijven. Dit resulteerde in een column in NRC Handelsblad en later in dit boek.

 

‘We moeten even wennen, hè?’ Ik ben vandaag voor het eerst bij meneer en mevrouw Blankers, en het is mevrouw die me deze genadeloze zin toewerpt wanneer ik per abuis met stofzuigen begin. Eigenlijk zegt ze: ‘Ik vind het vervelend dat je begint met stofzuigen, terwijl ik eerst de badkamer schoon wil hebben.’

Wat vond ik van het boek?
luEen humoristisch geschreven boek over het leven van een thuishulp. Ieder hoofdstuk betreft een andere cliënt waar Jet gaat poetsen. Sommige mensen houden er een SM verzameling op na, anderen zijn vergeetachtig en dan heb je nog mensen die je geen eens een pauze met koffie aanbieden. Ik vond het erg leuk om een kijkje in de thuiszorg te krijgen op deze manier. Het is een luchtig verhaal wat prettig leest. Daardoor lees je lekker door en heb je het boek zo uit.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €14,50 of het ebook voor €9,99 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *