Op de tweesprong van moeten en willen – Elle Luna

32cf2a78adbc80cadee718a422340ae7_cache_Door: Luus

Alles begon voor Elle met haar essay The crossroads of should & must. Na veel positieve reacties hierop besloot ze dit boek te schrijven, omdat ze met anderen wilde delen waar ze het meeste aan gehad heeft tijdens haar eigen ontdekkingsreis. Elle droomde over een witte kamer, besloot naar haar droom te luisteren en op zoek te gaan naar deze kamer. Ze vond de kamer, luisterde naar haar hart en kwam voor een tweesprong te staan. Doorgaan met haar leven zoals het was, of haar roeping achterna? Doen wat moet, of wat je wil? Elle spoort je in haar boek aan om ook naar je dromen te luisteren. Niet alleen de dagdromen die voorbij komen wanneer je uit het raam tuurt, ook de dromen die in je slaap voorbij komen. Ga ze achterna, vertrouw op je gevoel en zie waar ze je brengen.

Er zijn twee wegen in het leven: wat we denken te moeten en wat we eigenlijk willen. Op die tweesprong belanden we steeds weer. En elke dag weer is de keus aan ons.

Wat vond ik van het boek?
luus rond
Het eerste wat opvalt aan dit boek, zijn de illustraties. Elle’s inspirerende woorden worden afgewisseld met vrolijk geïllustreerde tekeningen en quotes. Nu zijn er wel meer boeken die schrijven over het najagen van je dromen en je losmaken van het moeten en meer gaan voor willen. Waar dit boek in uitblinkt is je het gevoel geven dat je dat ook echt kan, en dat het helemaal niet zo moeilijk is. De vrolijke kleuren en opbeurende woorden van Elle zorgen ervoor dat het zoeken naar wat je wil in je leven, het zoeken naar je roeping, niet voelt als een zware taak. Het geeft je de nodige positiviteit en energie mee om ermee aan de slag te gaan, en leert je tegelijkertijd ook dat je roeping vinden soms tijd kost. Dat de een zijn roeping op zijn twintigste al heeft gevonden, maar de ander pas rond zijn zeventigste. Dat is allemaal niet erg, zolang je je hart volgt. Naast haar eigen verhaal en de vrolijke tekeningen, geeft Elle ook een aantal handige opdrachten mee die je zelf kunt uitvoeren, om erachter te komen wat je van jezelf moet en wat je wil. Je gaat letterlijk met jezelf in gesprek om erachter te komen. Het boek had ik in een paar uurtjes uit, maar heeft me meer positiviteit en zin meegegeven om aan mijn dromen te werken dan welk boek dan ook!

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €19,99 bij bol.com

One thought on “Op de tweesprong van moeten en willen – Elle Luna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *