The Art of Asking – Amanda Palmer

The_Art_Of_Asking_Book_CoverDoor: Luus

In The Art of Asking schrijft rockster Amanda Palmer (The Dresden Dolls) over haar tour leven, haar liefdesleven en hoe ze geleerd heeft om hulp te vragen. Als levend standbeeld werkte ze jaren op straat, verkleed in een trouwjurk als witte bruid. Ze vroeg voorbijgangers hun geld en legt hierbij het verschil uit tussen bedelen en een act neerzetten in ruil voor geld (groot verschil!).

Nadat ze haar platenlabel verliet heeft ze haar fans opgeroepen om haar te helpen bij het maken van een nieuw album, wat resulteerde in een van de succesvolste Kickstart projecten in de muziekindustrie. Door al deze ervaringen die vragen om hulp als oorsprong hebben, komt ze erachter hoeveel mensen voor elkaar over kunnen en willen hebben – zolang je maar vraagt, en wat dingen zijn waar je juist niet om kunt vragen. Ze onderzoekt de obstakels van het vragen naar hulp en deelt alles wat ze onderweg tegenkomt met de lezer.

Asking for help with shame says: You have the power over me. Asking with condescension says: I have the power over you. But asking for help with gratitude says: We have the power to help each other.

Wat vond ik van het boek?
lu
Ik ben nooit echt een Dresden Dolls fan geweest en wist ook niet veel over de band of Amanda Palmer. Ik vond het daarom wel leuk om daarover te lezen en een kijkje te krijgen in het leven van een muzikant die het niet altijd even makkelijk heeft, maar ondanks de zware tijden altijd blijft knokken. Er staan een aantal waardevolle tips in over het vragen van hulp aan je medemensen en hartverwarmende ervaringen van Amanda. Toch had ik ook wat moeite met het boek. Haar verhalen over de Witte Bruid waren leuk om te lezen, maar herhaalden zich wat vaker in het boek. Dit resulteerde in het gevoel dat je dingen twee keer leest. Het boek had daardoor een stuk ingekort kunnen worden, dan had het wat prettiger gelezen. Ondanks dat een leuk boek om te lezen, een aantal tips die ik kan meenemen, maar ook weer geen top boek waar ik nog eens zal lezen.

Enthousiast geworden? Koop het boek voor €16,99 of het ebook voor €11,99 op bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *