Why Not Me? – Mindy Kaling

mindy-kaling-why-not-meDoor: Luus

Dit is het tweede boek van Mindy Kaling. Een boek vol essays waarin ze schrijft over haar volwassen leven, waarin ze constant naar tevredenheid en opwinding zoekt. Ze wil alles behalve saai zijn en leuk gevonden worden. Het boek begint met een verhaal over vroeger, haar eerste dag op de lagere school. Mindy heeft Skittles meegenomen om zo vriendjes te maken, of eigenlijk om te kopen. Het gevoel moeilijk vrienden te maken en altijd je best te moeten doen om een vriendschap te onderhouden, sleept ze haar hele leven mee.

Mindy geeft haar beste beauty tips en inzicht in de glamour van Hollywood. Ze praat openlijk over haar angsten en hoe het is om een beetje beroemd te zijn, en hoe het is als je wel echt beroemd bent en herkend wordt. Het is vooral een boek dat je overtuigd jezelf te zijn en jezelf mooi te vinden, hoe je er ook uitziet.

The truth is, it’s hard to get people to like you, but it’s even harder to keep people liking you.

Wat vond ik van het boek?
luIk vind het erg moeilijk om dit boek te beoordelen. Ik heb nog nooit iets van Mindy gelezen en had geen idee waar haar boek over gaat voor ik eraan begon. Mindy is bekend van The Mindy Project, wat ik niet gezien heb. Wel heb ik haar soms kort op tv zien langskomen. Daar kwam ze over als een vrolijke en ‘bubbly personality’ zoals de Amerikanen het noemen. Het boek komt ook zo over. Het is luchtig en erg grappig geschreven. Een schrijfstijl die je leuk moet vinden om het boek leuk te kunnen vinden. Snap je wat ik bedoel? De schrijfstijl sprak mij iets minder aan, net als sommige onderwerpen: het leven in Hollywood en wat je daar allemaal voor moet doen, om jezelf leuk te vinden en door anderen leuk gevonden te worden. Mij was het boek iets te oppervlakkig, een aantal hoofdstukken spraken me om die reden minder aan. Toch denk ik dat mensen er plezier aan kunnen hebben dit boek te lezen en er zelfs misschien wat beauty secrets van Mindy uit kunnen gebruiken.

Toch nieuwsgierig geworden? Koop het boek voor €15,49 of het ebook voor €10,99 bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *